24 mars

Äntligen rapporerar norran om nåt värt!


23 mars

s u g ä c k e l

Skolarbete upp till öronen gör mig lycklig.

22 mars



BB '09

18 mars


Ain't it funny anyway...

10 mars



Jag är bara trött.
Upp tidigt imorrn!

7 mars

Eftersom jag under fastan bestämt mig för att inte äta kött och var less på ruskie pierogi när jag skulle beställa lunch, så bestämde jag mig för att testa någonting nytt! Det som föll mig i smaken var det något udda valet pierogi z kaszą i bryndzą, eller som det stod just under: dumplings with oatmeal and sheep's cheese. Ja, visst, det låter minst sagt som något spännande, men varför inte?

När sedan maten kom anade jag intet ont, men ack så fel man kan ha. Den första varningssignalen var de flottiga kuber som var strödda ovanpå pirogerna. När jag först stoppade dem i munnen så kände jag inte riktigt någon smak och tänkte "tänk om det är stekt fett", så jag bad min far smaka och säga vad han trodde. Hans gissning var att det var stekt potatis." Bra", tänkte jag och smakade lite till på potatisen som inte riktigt smakade potatis. Vad hittade jag sen bland den "stekta potatisen" om inte en liten liten köttbit. Yay! Det sög ju, men jag tänkte inte mer på det och högg in på pirogerna. Dessa visade sig innehålla bovete och inte någon gröt och ost vad jag kunde se. Jag tyckte det smakade lite suspekt, så jag bad min mor ge sitt utlåtande i frågan. Hon höll med mig och jag började gräva lite i innanmätet på pirogerna och ta-dah! Kött! Kött! Kött! Två veckor in i fastan och fail, fail, fail. Tack vare en restaurant.

Jag bestämde mig för att klaga, men damen i kassan och jag talade uppenbart inte samma språk. På något sätt.

Dialogen mellan Erik och Damen återgiven på ett ungefär
E: I there any meat in this?
D: No.
E: But this is meat!
D: Yes, [dududududu] vegetarian?
E: Yes.
D: Then we have with ruskie pierogi and with cabbage and mushrooms.
E: Yes, but I didn't order this, I ordered with oatmeal and sheep's cheese!?


Ungefär här gav jag upp och satte mig igen, otaggad på det mesta.

Livet är hårt. Jag fick äta upp resten av min moders mat och nu är jag åtminstone en erfarenhet rikare. Livet som vegetarian kan suga, yo!

Dagen blev bättre med en Rembrandt helt random och dagens fika.



6 mars


5 mars

   

Och grattis till Olov som fyller år idag!


1 mars

Только бы ты со мной была рядом.

RSS 2.0