Commerce Équitable

Nej, jag vet, jag har inte uppdaterat på ett tag nu och nu kommer ännu ett kort. Mest för att jag är lat, och för att jag har annat att tänka på just nu. Till exempel att vi far till Gotland nu ikväll! Eller vi sätter oss åtminstone på tåget mot Stockholm och påbörjar vår resa mot Gotland. Nervositeten börjar lägga sig lite, men lite pirrigt är det fortfarande! Det finns några saker kvar att fixa innan jag är klar att åka och bland dessa är:

α- Köpa fika till ikväll och frukost till imorrn
β- Köpa ett UV-filter till min kamera så slipper jag våndas över att skada linsen
γ- Packa ned allting i väskan
δ- Duscha så att jag slipper göra det imorgonbitti
ε- Ta mig till Moröns Bönhus vilket förmodligen blir by bus.
ζ- Förbereda mig mentalt

Nu blire stan, tjing!

Sista arbetsdagen på Munkviken för den här gången

Sista dagen på jobbet (igår) avslutades med en otroligt spännande aktiviteter! Det jag i egenskap av gårdskarl fick spendera dagen med att göra var att tillsammans med Mikael jämna ut marken utanför "Dusch och WC vid gaveln" så att det inte ska rinna in allt för mycket vatten i källaren vid regnväder. På så sätt slipper vi dessutom att gå lös med vattendammsugaren så fort det har regnat lite för mycket!

Efter middagen åt vi en fantastisk efterrätt som blivit över från en 60-årsmiddag och sen bar det iväg ut i skogen till för att trycka på den berömda knappen, för att vattentrycket skulle återvända. Då försöket blev lyckat firade vi hemkomsten till gården med det som blev dagens absoluta höjdpunkt: cocosbollsätartävlingen. Jag och Agnes intog snabbt ledningen och fram tills fyra cocosbollar så låg vi lika, men där blev jag tvungen att ge mig för att ens orka sätta mig på cykeln när jag skulle komma hem. Agnes gick dock inte att stoppa och som för att bevisa att hon var den rättmätiga vinnaren och samtidigt en gång för all krossa allt motstånd så tryckte hon även i sig två cocosbollar till (som hon dessutom först stoppade in hela i munnen innan hon tog ut dem igen för att äta upp dem, godare färs-kagge? ;)). Agens gick hem som tävlingens självklara vinnaren och jag hamnade på en god andraplats med mina fyra cocosbollar och en överfylld mage. Såhär såg de totala resultaten ut:

Ellen: 0
Erika: 1
Viktor: 1
Erik: 4
Agnes: 6

Vi får se om Agnesstår sig lika bra i den utlovade bön-ätar-tävlingen som vi ska ha den 8:e augusti.

På vägen från Munkviken till Lövånger så fick jag naturligtvis punktering på cykeln, men som tur var hade jag god marginal och fick till och med vänta en stund på bussen! Sen när bussen väl kom så var det naturligtvis en sån buss som inte har plats för cyklar så den fick jag lämna på busstationen, men det kanske var lika bra eftersom att jag likväl inte hade kunnat cykla hem på den? Såklart så hade batteriet på min telefon tagit slut också, så jag hade ingen koll på tiden mer än att jag kunde slå på den en gång och se klockan när jag kom till stationen, efter det fick jag hålla koll på tiden genom att lyssna på musik och hålla koll på tiden på så sätt tills bussen kom. Väl i Skellefteå kunde jag konstatera att det inte gick några bussar hem till Morö Backe, och jag kunde heller inte ringa hem efter skjuts då min telefon vid det här lagen inte ens gick att få liv i några sekunder. Så min lösning blev att förklara mitt eländiga läge för några medelålders tanter som såg snälla ut, och såklart kunde jag få låna en telefon att ringa hem med så att jag kunde bli upphämtar av min kära moder.

Väl hemma spenderade jag kvällen med att se på Impressionisterna (kan det bli bättre? Konst, Paris, bohemer och brittiska accenter?) med en kopp te i handen, ett underbart avslut på en härlig dag.

:(

:(

Kontaktannons



Are you on this picture taken at Sacré-Cœur? Were you there on the evening on the 5th of July? I'm looking for you.

Trästock!

Årets upplaga av Trästock var otroligt bra, trots att jag var tvungen att fara från Munkviken varje dag eftersom att jag jobbade. De två musikaliska höjdpunkterna på årets festival var såklart Säkert! och Markus Krunegård! Och jag får heller inte glömma att nämna TBTB! De var sjukt bra och hade klart snyggast scenshow!

Det var riktigt kul att träffa en massa folk som man inte har träffat på länge dessutom! Det är alltid lika roligt att träffa Fridolin, Fanny och Olivia, och såklart även alla andra som man heller inte träffar så ofta!

Sedan senaste inlägget har jag jobbat hårt med lite av varje, det har blivit mest caféarbete tror jag dock!

Jag återkommer snart, när jag har större ork till att skriva, ha det bra så länge! :)

(Tagga inför priatkväll/natt på tisdag!)

The Winner Takes It All

Linnea jobbar ihärdigt 2006


Första veckan med arbete är nu avklarad! Veckan har varit varierad med både caféarbete, diskning, eldning av badtunnor (anledningen till varför jag har ungefär hälften så mycket hår på den ena armen som på den andra, och nej, det var inte själva tunnorna jag eldade utan i kaminen), tillverkning av mackor, toalettstädning - you name it!

Igår var jag dessutom och såg Mamma Mia! Det var sjukt bra,. och jag måste ge Meryl Streep beröm för hennes sånginsats! Åh, jag blir sugen på att se den igen! ;)

Oramus et laboramus.

• Jobb, jobb, jobb!

Habemus Papam!

Sometimes things get in your way,
Like science,
But we’re here to remind you,
That you’ve got the Ring of the Fisherman,
And you’ve got to do all that you can,
To not give up hope,
You’re the Pope .


Jag har funderat. När jag vandrade runt på gatorna i Paris kom idén till mig. Hur stora är chanserna att jag skulle kunna bli påve? Jag har funderat och funderat att jag har vissa egenskaper som är fördelar i påveyrket och vissa som är nackdelar så jag tänkte lista dessa här och nu. Ifall ni kommer på fler så tipsa mig gärna!

Nackdelar
†Jag tillhör fel gren av kristendomen
†Jag är inte katolsk präst
†Jag är inte katolsk biskop
†Jag är inte katolsk ärkebiskop
†Jag är inte katolsk kardinal
†Jag går inte samhälls ledarskap
†Jag är inte tysk eller italienare

Fördelar
†Jag är man
†Jag är ogift
†Jag är teologiskt intresserad
†Jag har studerat latin
†Jag är bara 18 år så jag har många år på mig

Hittills är alla saker på nackdelslistan jag kommit på saker som går att åtgärda. Jag kan konvertera till katolicismen och bli präst, biskop, ärkebiskop, kardinal och till slut innehavare och fiskarringen! Sen så var det det där med ledarskap. Man kan nog bli en bra ledare utan att gå ledarskap. Sen måste ju påveyrket vara ett KUSKyrke (KUSK = Kultur/språk) hellre än ett för dig som gått ledarskap, eller? Problemet blir då det där med att jag inte är född i Tyskland eller Italien. Men det är lugnt! Johannes Paulus II var ju från Polen så ingenting är omöjligt! Kanske blir jag den förse svenske påven?

Sakerna på fördelslistan är alla, som sagt, fördelar - men de kan komma att behöva utvecklas lite (dock inte man/ogift, dessa är bra som de är nu). Att jag är teologiskt intresserad är en stark fördel då det är någonting som måste finnas till grund för en teologisk utbildning, ifall jag inte ska lida av leda i min eftersträvan att uppnå yrket som Jesu vikarie. Jag har en god grund för vidare studier av latin vilket självklart är nödvändigt för en riktigt bra påve! Slutligen har vi att jag är ung, vilket ger mig en god tidsmarginal tills jag börjar bli för gammal för yrket, och under dessa år kanske jag kan hinna stryka nackdelarna på nackdelslistan en efter en!

Då kommer vi till den avgörande frågan. I Top Model brukar man kunna bli hemskickad ifall man verkligen inte på allvar vill bli modell (Tyra: Do you really want this? / Benediktus XVI: Illa in veritatem quaeres?). Vill jag verkligen bli påve?

Hemma

Hemma! Är grymt trött och ska nog gå och vila en stund efter att ha ätit och duschat.


RSS 2.0